Що приготувати з варених яєць після Великодня: 4 прості та смачні рецепти

Що приготувати з варених яєць після Великодня: 4 покрокові рецепти
Freepik
Поділитися:

Ці рецепти стануть у пригоді не тільки після Великодня, а й у будь-який день, коли в холодильнику лишились варені яйця, а у вас — натхнення на кулінарні експерименти!

Великдень — одне з найочікуваніших свят у році. Воно об'єднує родину за щедрим столом, наповнює дім ароматами пасок і сміху під час «боїв» крашанками. Як заведено, кожен приносить у гості паску та кілька крашанок, а хрещеники повертаються додому з барвистими писанками. Врешті-решт, свято минає, а в холодильнику залишається добрий запас варених яєць.

Проте не варто недооцінювати звичайне варене яйце — трохи фантазії, і з нього виходять цікаві, оригінальні й смачні страви. Що ж робити з цим скарбом? Просто їсти з сіллю — нецікаво. Саме тому ми підготували для вас добірку нескладних, але дуже смачних рецептів, які допоможуть вам урізноманітнити післясвяткове меню.

1. Грінки з тунцем та яйцем

Ситна і водночас легка намазка — ідеальний варіант для сніданку, перекусу або навіть святкового столу. Її можна подати на грінках, брускетах, у тарталетках чи навіть як доповнення до перших страв.

Сендвіч
Freepik

Інгредієнти:

  • 4 варені яйця
  • 200 г консервованого тунця у власному соку
  • ½ пачки міксу салатів
  • 2 ст. л. сметани або майонезу
  • сіль, перець — на смак
  • батон або тостовий хліб

Приготування:

  • Яйця натріть на великій тертці.
  • Тунець розімніть виделкою.
  • Салат подрібніть.
  • Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець, сметану або майонез.
  • Намажте на підсушений хліб або свіжі скибочки батона.

2. Весняний салат із редискою та йогуртовою заправкою

Свіжий, легкий, з приємною хрусткістю — ідеально для обіду чи легкої вечері.

Весняний салат
Freepik

Інгредієнти:

  • 4 варені яйця
  • 8 редисок
  • 1 свіжий огірок
  • 3–4 пера зеленої цибулі
  • 30 г грецького йогурту
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • сіль, перець — на смак

Приготування:

  • Яйця наріжте на 6 частинок.
  • Редиску та огірок наріжте кільцями.
  • Подрібніть зелену цибулю.
  • Усе змішайте, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком і заправте йогуртом.

3. Майонез із варених яєць

Так, ви не помилилися! З варених яєць можна приготувати справжній домашній майонез — корисний, оригінальний і дуже смачний. Його можна мазати на хліб, додавати до салатів або використовувати як соус.

Майонез
Freepik

Інгредієнти:

  • 4 варені яйця
  • 80 мл води
  • 80 мл олії
  • 20 г яблучного оцту
  • 1 ч. л. гірчиці
  • дрібка солі
  • дрібка перцю

Приготування:

  • Варені яйця почистьте, наріжте.
  • Змішайте всі інгредієнти у чаші блендера.
  • Перебийте до однорідної кремової текстури.
  • Додавайте у майонез зелень, солоні огірки, часник або спеції — і щоразу смак буде новим!

4. Фаршировані яйця з тунцем 

Ці фаршировані яйця не тільки смачні, а й красиві — завдяки натуральному фарбуванню білків шпинатом, буряковою пудрою та куркумою.

Яйця з тунцем
Klopotenko

Інгредієнти:

  • 6 варених яєць
  • 1 банка консервованого тунця в олії (185 г)
  • 50 г сиру Маскарпоне
  • 60 г замороженого шпинату
  • 2 ч. л. куркуми
  • трохи бурякової пудри
  • 1 ч. л. приправи до риби
  • сіль — за смаком

Приготування:

  • Яйця почистьте, розріжте навпіл, вийміть жовтки.
  • Білки замочіть на 30 хв у розчині з куркуми, шпинату та бурякової пудри для яскравого кольору.
  • Жовтки перемніть з тунцем (разом з олією), додайте сир Маскарпоне, приправу до риби та сіль.
  • Все добре перемішайте до однорідності.
  • Білки обсушіть і наповніть начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві голубці за 15 хвилин: рецепт полтавського варіанту із гречкою та морквою

Новини по темі
Всі новини