Ідеальний морквяний кекс: усі секрети улюбленого сімейного рецепту від Валентини Хамайко

Морквяний кекс — це рецепт ідеального балансу між ніжною текстурою та насиченим смаком.
Морквяний кекс полюбляють за яскравий аромат спецій, не занадто солодкий смак і апетитну скоринку. Терта морква додає випічці м’якості, а горіхи — приємного хрумкого акценту. Це не просто домашня випічка, а справжній смаколик, який легко стане фаворитом на кухні.
Телеведуча Валентина Хамайко поділилася своїм варіантом морквяного кексу, у якому, на її думку, продумано все — від спецій до правильної олії, що забезпечує ідеальну структуру. Його можна готувати як для сімейного частування, так і для святкового столу.

Рецепт морквяного кексу з кремом
Інгредієнти для тіста:
- Морква — 200 г
- Яйця — 3 шт
- Цукор — 100 г
- Олія (ріпакова або соняшникова без запаху) — 100 мл
- Розпушувач — 1 ч. л
- Борошно — 180 г
- Волоський горіх — 50 г (злегка підсушені та подрібнені)
- Ванільний цукор, кориця, сіль — на смак
Для крему:
- Крем-сир — 100 г
- Вершки (33%) — 30 мл
- Цукор — 1 ст.
Як приготувати
- Спочатку приготуйте моркву. Натріть її на найдрібнішу тертку, якщо вона дуже соковита — злегка відтисніть сік, але не виливайте, адже його можна випити, як корисний фреш.
- Готуйте основу. У великій мисці збийте яйця з цукром до світлої пухкої маси. Додайте ванільний цукор, дрібку солі та корицю. Можна додати ще мускатного горіха за бажанням.
- Додайте інші інгредієнти. Влийте олію до яєчної суміші й добре перемішайте.Потім додайте моркву та сухі інгредієнти. Просійте борошно з розпушувачем і додайте до тіста. Усе перемішайте до однорідності.
- Далі черга горіхів. Підсушені та подрібнені волоські горіхи додайте в тісто наприкінці, аби вони рівномірно розподілились.
- Час для випікання. Вилийте тісто у змащену форму. Випікайте кекс при температурі 180°C приблизно 40–50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою — вона має бути сухою.
- Готуємо крем. Для крему в мисці з’єднайте крем-сир, холодні вершки та цукор. Збийте до однорідної, ніжної маси. Морквяний кекс прикрасьте кремом зверху або подавайте його окремо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірка правда: дослідження показало, чи безпечно додавати підсолоджувачі замість цукру та чому після них ще більше хочеться їсти