Ідеальний морквяний кекс: усі секрети улюбленого сімейного рецепту від Валентини Хамайко

Морквяний кекс: покроковий рецепт як приготувати
Freepik
Поділитися:

Морквяний кекс — це рецепт ідеального балансу між ніжною текстурою та насиченим смаком.

Морквяний кекс полюбляють за яскравий аромат спецій, не занадто солодкий смак і апетитну скоринку. Терта морква додає випічці м’якості, а горіхи — приємного хрумкого акценту. Це не просто домашня випічка, а справжній смаколик, який легко стане фаворитом на кухні.

Телеведуча Валентина Хамайко поділилася своїм варіантом морквяного кексу, у якому, на її думку, продумано все — від спецій до правильної олії, що забезпечує ідеальну структуру. Його можна готувати як для сімейного частування, так і для святкового столу. 

морквяний торт
GettyImages

Рецепт морквяного кексу з кремом 

Інгредієнти для тіста:

  • Морква — 200 г 
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 100 г
  • Олія (ріпакова або соняшникова без запаху) — 100 мл
  • Розпушувач — 1 ч. л
  • Борошно — 180 г
  • Волоський горіх — 50 г (злегка підсушені та подрібнені)
  • Ванільний цукор, кориця, сіль — на смак

Для крему:

  • Крем-сир — 100 г
  • Вершки (33%) — 30 мл
  • Цукор — 1 ст.

Як приготувати

  • Спочатку приготуйте моркву. Натріть її на найдрібнішу тертку, якщо вона дуже соковита — злегка відтисніть сік, але не виливайте, адже його можна випити, як корисний фреш.
  • Готуйте основу. У великій мисці збийте яйця з цукром до світлої пухкої маси. Додайте ванільний цукор, дрібку солі та корицю. Можна додати ще мускатного горіха за бажанням.
  • Додайте інші інгредієнти. Влийте олію до яєчної суміші й добре перемішайте.Потім додайте моркву та сухі інгредієнти. Просійте борошно з розпушувачем і додайте до тіста. Усе перемішайте до однорідності.
  • Далі черга горіхів. Підсушені та подрібнені волоські горіхи додайте в тісто наприкінці, аби вони рівномірно розподілились.
  • Час для випікання. Вилийте тісто у змащену форму. Випікайте кекс при температурі 180°C приблизно 40–50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою — вона має бути сухою.
  • Готуємо крем. Для крему в мисці з’єднайте крем-сир, холодні вершки та цукор. Збийте до однорідної, ніжної маси. Морквяний кекс прикрасьте кремом зверху або подавайте його окремо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірка правда: дослідження показало, чи безпечно додавати підсолоджувачі замість цукру та чому після них ще більше хочеться їсти

Новини по темі
Всі новини