Окрім паски на Великдень: Валентина Хамайко показала особливий рецепт солодких шоколадних яєць до святкового столу

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Великдень 2025: рецепт солодких шоколадних яєць від Валеентини Хамайко
Getty Images
Поділитися:

Зробити вдома справжні шоколадні яйця до Великодня власноруч зовсім не складно. Усе, що вам знадобиться — трохи інгредієнтів, натхнення та бажання потішити своїх близьких.

Серед ароматів пасок, яскравих крашанок та великодніх кошиків усе частіше з’являються шоколадні яйця — солодкий символ Великодня, що подобається як дітям, так і дорослим. Хоча ця традиція прийшла до нас із Заходу, вона прекрасно прижилася й доповнила наше святкове застілля. Перші шоколадні яйця почали виготовляти ще в XIX столітті у Франції, Британії та Німеччині. Деякі люди зберігали їх роками як реліквію — настільки особливим вважався такий великодній презент.

Валентина Хамайко у Сніданку з 1+1 показала рецепт таких особливих шоколадних яєць, яких можна використати і для декору паски або навіть цілої великодньої композиції. Їх можна прикрашати марципанами, розмальовувати, вставляти в букет чи класти в кошик. А ще це чудова нагода залучити дітей до приготування — адже що може бути кращим за спільні кулінарні пригоди напередодні свята.

Інгредієнти: 

  • Подрібнене печиво - 350 г
  • Трохи підсмажені та подрібнені волоські горіхи - 50 г
  • Какао - 50 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Згущене молоко - 150 г
  • Шоколад (білий, чорний) - 100 г

Приготування: 

  1. Змішуємо горіхи з печивом, додаємо какао. До сухих інгредієнтів додаємо вершкове масло і вимішуємо
  2. Солодкість і молочний смак нам додасть згущене молоко. До суміші додаємо згущенку і гарно вимішуємо. Наша суміш має бути липучою, і з неї мають легко формуватися яйця. Лайфхак - радимо вимішувати все руками.
  3. З нашої маси формуємо кульку - з однієї сторони трохи її видовжуємо, щоб отримати форму яйця. Сформовані кульки надягаємо на довгі палички-шпажки і поміщуємо в морозилку на 10-15 хвилин.
  4. Яйця занурюємо в розтоплений шоколад. Прикрашаємо до смаку - посипкою, шоколадом, улюбленими ласощами і лишаємо поки шоколад не застигне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зворушливий подарунок від українських бабусь: принцу Гаррі вручили особливу паску з борошна із розмінованих полів

Новини по темі
Всі новини