Не довше 3 днів у холодильнику: експертка пояснила, скільки можна зберігати паску, яйця та інші продукти з великоднього столу
Щоб не нашкодити здоров’ю, важливо знати терміни зберігання традиційних великодніх продуктів. Дізнайтеся, скільки часу можна безпечно зберігати варені яйця, шинку, ковбасу, салати й паску, та за яких умов це робити правильно.
Експертка, хімікиня Яна Поповська у Сніданку з 1+1 розповіла, що зварені яйця краще зберігати у холодильнику не довше ніж 7 діб. Якщо ж яйця вже очищені, то термін скорочується до 3 днів.
Часто після Великодня яйця залишаються прикрашеними барвниками чи наліпками. За словами експертки, фарба або інший декор жодним чином не впливають на якість продукту, адже стосуються лише шкарлупи. Внутрішня частина яйця залишається без змін.
Домашню ковбасу й шинку рекомендується зберігати не довше 4 днів. Якщо ж ідеться про магазинну продукцію, то після відкриття упаковки вона придатна до вживання протягом 7 днів. Найкращий спосіб зберігання м’ясних виробів — обгортання в паперовий рушник, що дозволяє уникнути зайвої вологи й уповільнити псування.
Як зберігати салати та паски?
Щодо салатів, тут усе залежить від наявності заправки. Експертка зазначає, що варто врахувати, чи містять салати майонез:
«Салати краще зберігати без заправки. Але якщо салати вже заправлені, то зберігати їх можна максимум до 24 годин», — каже хімікиня про салати та додає, що слід подбати і про правильне зберігання пасок:
«Паски краще зберігати в холодильнику в обгорнутому стані. Максимально домашню паску можна зберігати до 5 діб. Але якщо ви полюбляєте сучасні модні паски з кремом усередині, то зберігати їх можна лише 3 дні в холодильнику», — нагадує Поповська.
Якщо ж продукт має неприємний запах, незвичний колір або з’явилася пліснява, краще його не шкодувати й викинути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світові хіти та українська класика: ведучий Сніданку з 1+1 Єгор Гордєєв поділився добіркою книг, які справили на нього сильне враження