Що таке Чилбир: рецепт оригінальної яєчні по турецьки від Єгора Гордєєва
Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У Сніданку з 1+1 розповіли про новий спосіб приготування яєчні в турецькому стилі. Ведучі Неля Шовкопляс і Єгор Гордєєв поділились унікальним рецептом відомої східної страви під назвою Чилбир.
Чилбир — це традиційна турецька страва з яєць пашот, які подаються з йогуртом і пряним маслом. Ця страва популярна в Туреччині як сніданок, оскільки вона ситна, корисна та має приємний баланс смаків – ніжний йогурт, пряне масло і м’які яйця пашот.
Інгредієнти:
- Грецький йогурт – 250 г
- Часник - 1 шт
- Оцет – 1 ч.л.
- Яйця - 2 шт
- Соняшникова олія – 20 г
- Вершкове масло - 40 г
- Пластівці перцю чилі– 1 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Лаваш – 2 шт
- Сіль, чорний перець – на смак
Приготування:
- Готуємо яйця пашот: в першу чергу необхідно закип'ятити воду в каструлі і додати в неї оцет.
- Перемішати воду, щоб утворилась воронка і в неї помістити вже розбиті яйця.
- Розігріти пательню, додати олію і підсмажити на ній спеції.
- В миску додати грецький йогурт і змішати його з подрібненим часником
- Викласти зварен яйця пашот, полити сумішшю з пательні
- Прикрасити страву зеленню і сматочками лавашу
Корисний лайфхак: аби соняшникова олія не стріляла на пательні - додайте попередньо маленький шматочок вершкового масла
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети улюбленого снеку: який попкорн краще обрати та чому його не варто купувати у кінотеатрах
Новини по темі
Знання про власне тіло: психолог пояснив, чому статеве дозрівання це табуйована тема для багатьох батьків та в якому віці починати говорити про це із дітьми
Ці питання вас здивують: онлайн-тест із неочікуваними фактами від експертів Сніданку з 1+1
Як правильно провести поминальні дні 2025: що варто знати українцям та якою буде погода
Рекордна довіра глядачів: Сніданок з 1+1 став лідером ефіру, висвітлюючи події 24 квітня